9 dingen waar je als student te veel geld aan uitgeeft

2019 Geld
Lifestyle
Jobs
01-07-2019 12:00
Geschreven door Emma Vandemaele
Comment

Dat studeren de mooiste tijd van je leven ging worden, had iedereen je al verteld, maar dat jouw bankrekening daarbij soms onder nul zou staan had niemand je voor gewaarschuwd. Het leven is al duur genoeg maar als student nét nog dat tikkeltje duurder. Gelukkig doet de gemotiveerde student af en toe eens een studentenjobje. Om gemakkelijk een bijverdienste te vinden bestaat de app Seal Jobs, waar je kan swipen naar de gepaste studentenjob. Zo vind jij gemakkelijk een manier om geld te verdienen op een leuke manier.

1. uitgaan

Dé grootste reden van de lege portefeuilles: drank en feesten! Eén pintje worden er al snel twee, drie of meer en dat voelt je bankkaart ook. Wanneer je al lichtjes tipsy bent, is de drempel ook veel kleiner om geld uit te geven. Hou daarbij ook nog eens rekening dat je tijdens het uitgaan meestal nog een midnight snack gaat halen bij jouw lokale pitazaak. Helaas is dat ook niet gratis. Gelukkig kan je studentenjob de uitgang een beetje sponsoren!

2. kotbenodigdheden

Het leven op kot is duur. Vuilzakken kosten je ongeveer je dagelijks budget en die ene kotgenoot gebruikt verdacht veel toiletpapier waardoor jij steeds nieuwe rollen moet kopen. Daarbij heb je nog geen poetsmiddel gekocht (mocht je toch eens willen dweilen na die wilde préparty) of deftige sponzen om die aangekoekte pannen eindelijk uit te kuisen. Gelukkig moet je nog niet investeren in wasmiddel en kan je lekker je vuile was afgeven bij hotel Mama.

3. kleren

Of het nu online is of in real life: shoppen doen we allemaal graag. De hypebeasts die op zoek gaan naar de nieuwste limited editions, de beauty guru's die niet snel genoeg de laatste make-uplijnen kunnen kopen. Studenten geven véél en graag geld uit aan kleren, accessoires, schoenen enzoverder.

4. eten

Voor het studentenleven was het zo gemakkelijk: voetjes onder tafel schuiven en smullen van moeder’s met liefde gemaakte gerechtjes. Als student is het ietsje minder gemakkelijk. Na een vermoeiende dag in de aula heb jij écht geen zin meer om nog te koken. Dan volgt de dure maar gemakkelijke oplossing: eten bestellen.

5. schoolmateriaal

Dit hangt natuurlijk af van student tot student. De ene investeert graag in pastel fluostiften terwijl de andere in z’n hele studenten carrière weigert om één cursusblok te kopen. Hoe dank ook: schoolmateriaal is zeker niet goedkoop. Als je een beetje verwend bent op dat vlak en graag de goede merken koopt, betaal je zeker wat meer. Maar het is het allemaal waard, toch?

6. elektronica

Tijdens het uitgaan je gsm laten vallen? Ja lap, een nieuw scherm op laten zetten kost niet niets. Je harde schijf die crasht? Binnensteken bij de repairshop! Elektronica kost geld, en dat is niet weinig. Simpel opgelost: een weekendje werken en de moneys zijn al binnen.

7. openbaar vervoer

Het openbaar vervoer kost geld, dat weet iedereen. Gelukkig kan je diezelfde bus nemen naar je nieuwe studentenjob. Gevonden via Seal Jobs, beste ontdekking EVER!

8. vrije tijd

Eens naar de cinema gaan, een escaperoom doet met je vrienden van de scouts, eens gaan lasershooten als reünie met je vrienden van het middelbaar; het stapelt zich allemaal op. Wie een druk sociaal leven heeft, heeft meestal ook een lege portemonnee.

9. concerten en festivals

Wil je wat cultuur opsnuiven? Een concertje of festivalletje doen is niet goedkoop! Studenten geven graag geld uit aan hun favoriete artiesten, maar ja… Je moet toch genieten van je leven!

Er zijn natuurlijk nog heel veel manieren om je geld uit te geven als student. Om je budget toch een beetje bij te houden is het natuurlijk handig als je een studentenjobje swipet bij Seal Jobs. Daarbij kies je zelf steeds wanneer je werkt. Easy, handig en gewoon echt nodig in een armzalig studentenbestaan.